Menu

Ο Γερμανικός Τύπος για το ντιμπέιτ: Ο Τσίπρας γύρισε την πλάτη του σε συνεργασία με τη ΝΔ

Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα βλέμματα στο αποψινό debate – Ποιοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν απέναντι σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Στο αποψινό debate στρέφουν το βλέμμα τους τα επιτελεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Το debate θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 9 το βράδυ από το studio 3 της ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα...

DEBATE: Όλες οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στις ενότητες της Υγείας και της Παιδείας!

Στην θεματική ενότητα για την Παιδεία και την Υγεία απάντησε πρώτος ο Α. Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε  συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας την παιδεία και την γνώση. «Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και για αυτό θα πρέπει να ενισχύσουμε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι στο πρόγραμμα μας να δώσουμε τη δυνατότητα δίπλα στα πανεπιστήμια να υπάρχουν ερευνητικά κέντρα και δίπλα σε αυτά να αναπτύσσονται επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε. Διευκρινιστικά πρόσθεσε ότι οι  αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν με διάλογο και χωρίς προκαταλήψεις.

ΝΔ και επανάσταση στην Παιδεία

Η Μάρα Ζαχαρέα ρώτησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εάν πρέπει να γίνει μιά επανάσταση στην Παιδεία για να βρει ελπίδα ο τόπος.

Μεϊμαράκης: "Ο Τσίπρας μισεί οτιδήποτε ιδιωτικό"
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος για να μπορούν να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε στον κ. Μπαλτά και τον κ. Τσίπρα λέγοντας πως καταργούν τα πρότυπα σχολεία.

Δήλωσε ακόμη πως ο κ. Τσίπρας μισεί οτιδήποτε ιδιωτικό όπως έκανε και με την ιδιωτική εκπαίδευση και την εφαρμογή του 23%.

Η κα Ζαχαρέα ρώτησε γιατί οι εκπαιδευτικοί αποσπώνται σε πολιτικά γραφεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως η Ν..Δ έχει απαγορεύσει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Το σχέδιο Λαφαζάνη για την Παιδεία

Η Σία Κοσιώνη στην συνέχεια ρώτησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αν το σχέδιό του για την Υγεία θα κυλήσει ομαλά.

"Να συμφωνήσω με την κυρία Ζαχαρέα για επανάσταση στην Παιδεία και την Υγεία. Επανάσταση στην Υγεία σημαίνει Δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση χωρίς προσωπικό. Αν θέλουμε να τη χρηματοδοτήσουμε, πρέπει να φύγουμε από τη μνημονιακή θηλιά. Γι 'αυτό λέμε ότι χρειάζεται εθνικό νόμισμα" απάντησε ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας.

Το Ποτάμι για την Παιδεία

Ο κ. Γιομπαζολιάς απευθυνόμενος προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, ρώτησε σχετικά με το σχέδιο του Ποταμιού για την Παιδεία.

"Μαθητικές ομάδες παίρνουν βραβεία στη διεθνή ρομποτική. Πώς η Παδεία μπορεί να αναβιβάσει την καινοτομία;" απάντησε ο αρχηγός του Ποταμιού.

Και συνέχισε: "Η Παιδεία έχει πρόβλημα με τους σαμποτέρ. Θεωρούσαν ότι στο χώρο της Παιδείας θα βρουν τους χειροκροτητές στις ομιλίες τους... Ο κ. Κουράκης φρόντισε για το κομματικό του δυναμικό αλλά τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς δασκάλους".

"Έχω πει ότι στην Παιδεία χρειάζεται μια εθνική επιλογή. Θέλουμε έναν υπουργό Παιδείας έξω από τα κόμματα" συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΚΚΕ για ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Η Όλγα Τρέμη στην συνέχεια ρώτησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και την πρόταση του ΚΚΕ.

"Το ΚΚΕ ψήφισε όχι σε όλα ταπροαπαιτούμενα του μνημονίου. Πολλοί άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθεί το 23% γιατί είναι άδικο" απάντησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

"Είναι κοροϊδία να λέει κάποιος ότι χτυπάει την πλουτοκρατία με το να βάλει 23% ΦΠΑ. Η άποψη της Λαϊκής Ενότητας δεν οδηγεί σε μια νέα κοινωνία" συμπλήρωσε ακόμη.

Καμμένος για "αιώνιους φοιτητές"

Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Αντώνης Σρόιτερ με ερώτημα προς τον Πάνο Καμμένο για τους αιώνιους φοιτητές.

"Στο θέμα της Παιδείας είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Πιστεύουμε ότι οι ασθενείς και αυτοί που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, θα μπορούσαν να έχουν μια ανοχή..." απάντησε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

"Είναι απαράδεκτο το 23% ΦΠΑ στην Παιδεία. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε ισοδύναμα. Είμαστε ακόμα σε διαπραγμάτευση" συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Άνμυνας.

Η Γεννηματά για τα φάρμακα

Στην συνέχεια, η Μαρία Χούκλη ρώτησε την Φώφη Γεννηματά για τη συνταγογράφηση: "Φθηνότερο φάρμακο για τους πολίτες ή εθνική βιομηχανία φαρμάκων";

"Πρέπει να εξασφαλίσουμε πόρους για να ζωντανέψει ξανά ο χώρος της Υγείας. Βεβαίως πρέπει να στηριχθεί η φαρμακοβιομηχανία, έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, είναι υγιής κλάδος με χιλιάδες εργαζομένους", απάντησε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Για το επάγγελμα του φαρμακοποιού που ανοίγει τόνισε: "Η κυβέρνηση αυτή πέταξε λευκή πετσέτα. Θα πρέπει να συζητήσουμε τους όρους αυτούς...".

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Όλα έτοιμα για το αποψινό debate

Μετά από συζητήσεις και έντονο παρασκήνιο που κράτησε αρκετές ημέρες, το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πολιτικούς αρχηγούς για το ντιμπέιτ που θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 21:00 απόψε το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS