Menu

Θύματα του τσιγάρου 700.000 Ευρωπαίοι κάθε χρόνο!

  • Γράφτηκε από τον 
Θύματα του τσιγάρου 700.000 Ευρωπαίοι κάθε χρόνο!

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να αποζημιώνονται τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο με το κάπνισμα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδας της Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, όπου για άλλη μια φορά οι επιστήμονες, "χτύπησαν καμπανάκι" για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία μας. "Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά και η υφυπουργός μου έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα. Τα φάρμακα θα τα αποζημιώνουμε" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 700.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την κατανάλωση προϊόντων καπνού, ενώ πάνω από 6 εκατομμύρια μπαίνουν στα νοσοκομεία λόγω ασθενειών του αναπνευστικού.

Πάντως, η νέα ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής πνευμονολογικής εταιρίας "SmokeHaz" έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια, στην περίπτωση που η επιθυμία για διακοπή του καπνίσματος είναι αληθινή, καθώς θα παρέχει επιστημονική ενημέρωση για τους κινδύνους ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος.

Τα συμφέροντα που πολεμούν τις εκστρατείες κατά του καπνίσματος υπάρχουν επισημαίνουν οι επιστήμονες γι΄αυτό και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την διάδοσή τους. Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, για τους ενήλικες ο καρκίνος του πνεύμονα είναι 11 φορές πιθανότερο να εμφανιστεί στους καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές, ενώ η συνεχής έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει κατά 41% τον κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου. Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι 4 φορές πιθανότερο να εμφανιστεί στους καπνιστές, ενεργητικούς και παθητικούς και το Άσθμα είναι 61% πιο πιθανό στους καπνιστές και 44% σε όσους εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.

"Ένα εκατομμύριο άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από ασθένειες των πνευμόνων σε όλη την Ευρώπη, η οποία αποτελείται από 53 χώρες. Στις χώρες της ΕΕ συμβαίνουν τα 2/3 αυτών των θανάτων", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας Πίτερ Μπάρνς.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ & Ακαδημαϊκός Δημήτρης Τριχόπουλος επισημαίνει ότι οι καπνιστές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εχθροί, γιατί χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να "το κόψουν". "Μου φαίνεται εγωιστικό να προτιμάμε να μιλάμε για εμάς τους αδικοεκτιθέμενους και να μην μιλάμε για αυτούς που συστηματικά εκτίθενται, και να μην προσπαθούμε να τους πάρουμε από το χέρι και να τους βοηθήσουμε σε αυτό που είναι από πλευράς Υγείας ο σωστός δρόμος".

Πηγή: Mega

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Σεπτεμβρίου 22, 2014

Σοκολατενια μάσκα σώματος...για τα παχάκια!

Φτιάξτε μόνες σας μια σοκολατένια μάσκα σώματος που…
Ιανουαρίου 08, 2016

«Οι Μισητοί Οκτώ»

in CINEMA

Στους «Μισητούς Οκτώ», έξι ή οχτώ ή δώδεκα…
Ιουνίου 24, 2011

Νερό κάτω από την επιφάνεια του…

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Φρανκ Πόστμπεργκ…
Ιουλίου 17, 2014

H Samsung ακολουθεί τη Google στον…

in GADGETS

Μέτα την Google που εξαγόρασε τη Nest και…
Νοεμβρίου 28, 2015

Απίστευτη ταινία δράσης 5 λεπτών

Μία ταινία με απίστευτη δράση και ένα τέλος…
Μαΐου 16, 2016

Ρομπότ σε κάψουλα… ξεδιπλώνεται στο στομάχι…

Το πανεπιστήμιο του ΜΙΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησε…
Νοεμβρίου 09, 2015

Επικός Κοντοπίδης με τη νέα του…

Άφθονο γέλιο, κλάμα και υπόκλιση με τον Αλέξανδρο…
Δεκεμβρίου 09, 2014

Αποθέωση: Χασάπης χορεύει μπαλέτο!

Άργησε να ανακαλύψει την «καλλιτεχνική φλέβα» του, ο…
next
prev