Menu

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΒΙΝΤΕΟ

terminator

terminator

Περί Ελευσινίων Μυστηρίων και θεων

Η λέξη Μυστήριο σημαίνει το απόρρητο, το μυστικό και προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα «μυείν» που σημαίνει κλείνω. Ο Μύστης-μυσταγωγός ασκώντας τη μυστική λατρεία προς το θείο προσβλέπει στην ένωση, στη συνοχή της κοινότητας των μυημένων, ανώτερων πνευματικά ανθρώπων. Οι αιώνιες αλήθειες της ανθρώπινης ψυχής, ως φυσικές και αλληγορικές αναπαραστάσεις ανθρώπων, μέσω της Δήμητρας, της χθόνιας θεότητας της γης και του Άδη-θανάτου, αποκαλύπτονται στους μυημένους. Η Γη ως μήτηρ με αγροτικό χαρακτήρα και γονιμότητα συμπυκνώνει τη ζωή και το θάνατο, την εναλλαγή του φωτός και της σκιάς ως φυσικού και μεταφυσικού φαινομένου.

Οδηγός προστασίας του δερματος για το καλοκαίρι

 «Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, μείνε με το αλάτι για να “ψηθεί” το δέρμα». «Αν πατήσεις αχινό, βάλε λάδι». «Μην περπατάς ποτέ ξυπόλητος στην άμμο». «Το μαύρισμα είναι ένδειξη υγείας». Νουθεσίες σαν κι αυτές περισσεύουν τώρα το καλοκαίρι. Πόσο σίγουρο, όμως, είναι πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Νεότερα για το Aλτερ

αλτερ εξελιξειςΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υπουργό κύριο Κουτρουμάνη και στο Διασωματειακό Τύπου .

Η συνάντηση αφορούσε εργασιακά θέματα στα ΜΜΕ (συμβάσεις, βαρέα, ασφαλιστικά, κτλ) αλλά ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης ήταν και το μέλλον του ALTER.
Ο κύριος Κουτρουμάνης συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΤΙΤΑ, τον γενικό γραμματέα της ΕΠΗΕΑ και τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΗΕΑ και συμφώνησαν ότι πρέπει να δωθεί άμεσα λύση.

Ο κύριος Κουτρουμάνης έδειξε διάθεση να γεφυρώσει τις 2 πλευρές χωρίς να θιχτούν τα εργασιακά κεκτημένα αλλά και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Γιαυτό τον λόγο θακαλέσει άμεσα την εργοδοσία σε διμερή συνάντηση και αμέσως μετά σε τριμερή μαζί με τους εργαζόμενους. Του έγινε σαφές πως η υπάρχουσα πρόταση (που τον παρέπεμψε η εργοδοσία τηλεφωνικώς) έχει απορριφθεί σε συνέλευση εργαζομένων ομόφωνα.

ΡΑΔΙΟ 9 Νίκος Καλογερόπουλος

καλογεροπουλος νικοςΟ Νίκος Καλογερόπουλος, ο άνθρωπος που έγραψε τον Έθνικό Ύμνο της αντίστασης στη Τρόικα και στην ξιπασμένη εξουσία, τον περίφημο "Καραισκάκη" από τους "Ιππείς της Πύλου" ήταν καλεσμένος στο "Ράδιο 9" στους 98.9 χθες Σάββατο... 4-6 το απόγευμα στην εκπομπή "Αιχμηρά Αντικείμενα" με τον Χρίστο Λογαρίδη και τον Βασίλη Μπόνιο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά, όπου, όπως λέει ο ίδιος, εδιδάχθη την "Αγροτικήν".

Παρακολούθησε μαθήματα στις σχολές θεάτρου Κωστή Μιχαηλίδη, Βεάκη και Αθηνών. Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Ακολούθησαν η "Μεθυσμένη Πολιτεία" του Σωτήρη Πατατζή, παίζοντας το χαρακτηριστικό ρόλο του "Μπε", "Χαίρε, Τάσο Καρατάσο", "Όλη η δόξα, όλη η χάρη", "Στο κάμπινγκ", "Ερασιτέχνης άνθρωπος" κ.ά.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στην ταινία του, επίσης συμπατριώτη μας, Θόδωρου Μαραγκού

Νέο πακέτο 14.245 προσλήψεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου

Νέο πακέτο 14.245 προσλήψεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου σε δήμους, περιφέρειες και στα ΕΛΤΑ εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα. Οι σχετικές διαδικασίες αφορούν προκηρύξεις που θα εκδοθούν μέσα στο  2012.

Το πράσινο φως για την πρόσληψη 2.340 εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ άναψαν με κοινή τους απόφαση οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών και Εργασίας.  Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 2.340 θέσεων έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές προκηρύξεις για την πρόσληψη 772 ατόμων. Οι υπόλοιπες προκηρύξεις αναμένονται στα μέσα Μαϊου και αρχές Ιουνίου. Οι συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια από 4 (τέσσερις) έως 8 (οκτώ) μήνες. Η συνολική δαπάνη ύψους 25 εκατ. Ευρώ, που θα προκληθεί από την συγκεκριμένη ενέργεια καλύπτεται από ίδια έσοδα της επιχείρησης και δεν επιβαρύνει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


Από τις θέσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και με μίσθωση έργου σε δήμους και περιφέρειες, 4.477 αφορούν ποικίλες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων προσωπικό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΑΠΗ, καθώς και ναυαγοσώστες ή απασχολούμενους στον τομέα της πυρασφάλειας.

Η ελληνική γλώσσα στα σχολεία της Αυστραλίας

Η ελληνική γλώσσα στα σχολεία της ΑυστραλίαςΗ ελληνική γλώσσα θα είναι μία από τις 11 γλώσσες που θα περιλαμβάνει το Εθνικό πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του 2011.

Όπως έγραψε ο «Νέος Κόσμος», η αρμόδια επιτροπή (ACARA) συμπεριέλαβε την Ελληνική στις γλώσσες «εθνικής προτεραιότητας» και, μάλιστα, ως Heritage Language (Γλώσσα Κληρονομιάς) και όχι ως «Ethnic Language (Εθνοτική Γλώσσα).

To Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών θα διαμορφωθεί σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2011.

Στην τρίτη φάση, προς το τέλος του 2011, θα περιληφθούν η Ελληνική, η Αραβική και η Βιετναμέζικη, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη μετονομασία της ελληνικής γλώσσας σε Heritage Language.

Ομογενείς εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν «μεγάλο επίτευγμα» και τη μετονομασία της γλώσσας μας, από «εθνοτική» σε «γλώσσα κληρονομιάς».

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Στρος-Καν

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Στρος-κανΣτην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επιστροφή του στη Γαλλία, ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι «δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος» της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Στο ερώτημα εάν το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο, ο Στρος-Καν απάντησε: «Όχι, δεν θεωρώ ότι το ευρώ κινδυνεύει. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή».

«Μαζί με την οικολογική πρόκληση, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με αυτήν την κρίση είναι σίγουρα η πιο σοβαρή για τις κοινωνίες του σήμερα και για όλες τις ηλικίες. Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, σε 25 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η γη της εγκατάλειψης με υψηλή ανεργία και εξαθλιωμένη κοινωνική πρόνοια. Επομένως, θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα» υπογράμμισε.

Ο Στρος-Καν ανέφερε στη συνέχεια ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη με την κρίση.

Γιούρι Γκαγκάριν: 50 χρόνια από την πρώτη πτήση στο Διάστημα

gagarinΗ διάρκειας 108 λεπτών πρώτη πτήση του ανθρώπου στο ∆ιάστηµα, ακριβώς πριν από 50 χρόνια, άνοιξε νέους ορίζοντες για την ανθρωπότητα και µετέτρεψε εν µία νυκτί το γιο ενός αγρότη, τον Γιούρι Γκαγκάριν, σε έναν από τους ήρωες του 20ού αιώνα.

«Για µένα όλη η ζωή ήταν µια τέλεια στιγµή», έλεγε αρκετό καιρό µετά ο Γκαγκάριν, ο οποίος εκτοξεύθηκε µε το διαστηµόπλοιο Vostok από το κοσµοδρόµιο του Μπαϊκονούρ στις 12 Απριλίου 1961.

Σήµερα απ’ άκρη σε άκρη της Ρωσίας πραγµατοποιούνται εκδηλώσεις µνήµης για εκείνη τη µεγάλη επιτυχία, ενώ το Κρεµλίνο έδωσε στη δηµοσιότητα άκρως απόρρητα έγγραφα προκειµένου να σταµατήσουν οι φήµες ότι ο Γιούρι δολοφονήθηκε επτά χρόνια αργότερα σε µυστηριώδες αεροπορικό δυστύχηµα.

Oι µεγαλύτεροι εορτασµοί όµως γίνονται σήµερα στο Σταρ Σίτι, την πόλη που δηµιουργήθηκε στα περίχωρα της Μόσχας για να φιλοξενήσει τα µέλη του σοβιετικού διαστηµικού προγράµµατος και όπου ακόµα εκπαιδεύονται κοσµοναύτες.

14χρονος εκτελεστής και έμπορος κοκαΐνης

14χρονος εκτελεστής και έμπορος κοκαΐνηςΔικαστήριο του Μεξικού καταδίκασε έναν 14χρονο με αμερικανική υπηκοότητα, που δρούσε ως εκτελεστής για λογαριασμό ενός καρτέλ ναρκωτικών, σε τρία χρόνια φυλάκιση σε φυλακή ανηλίκων για δολοφονία, απαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης.

Εντγκαρ Χιμένες, γνωστός με το προσωνύμιο «Ελ Ποντσίς» («αυτός που φοράει πόντσο», ο «καλυμμένος»), εργαζόταν για το καρτέλ ναρκωτικών του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος μέχρι τη σύλληψή του από μεξικανούς στρατιώτες τον Δεκέμβριο, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Μορέλος ανακοίνωσε ότι δικαστήριο ανηλίκων έκρινε τον Χιμένες ένοχο για τέσσερις κατηγορίες, ανάμεσά τους για τη δολοφονία τεσσσάρων ανθρώπων, τα ακρωτηριασμένα πτώματα των οποίων βρέθηκαν να κρέμονται από μία γέφυρα κοντά στην πόλη του Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο.Σε ανακοίνωσή του ο στρατός είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι ο Χιμένες παραδέχθηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπου ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών που του είχε προμηθεύσει ο αρχηγός του καρτέλ.

Ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία πριν τις Εκλογές

 Ανεργια ισπανιαΠοσοστό ρεκόρ μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών και το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα από το 1996.

Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο φθάνοντας στο 21,52%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία ανερχόταν σε 4,978 εκατομμύρια, έναντι 4,83 εκατομμυρίων στα τέλη Ιουνίου (20,89%), ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής στη Μαδρίτη.

Το θέμα της ανεργίας είναι στο επίκεντρο της εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Νοεμβρίου. Το ύψος ρεκόρ της ανέργων και τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση Θαπατέρο για να αντιμετωπίσει την κρίση, έχουν στοιχίσει στο κυβερνών από το 2004 Σοσιαλιστικό Κόμμα σημαντική πτώση στις δημοσκοπήσεις, έναντι της συντηρητικής δεξιάς.

Η ηλικιακή ομάδα 16-24 ετών πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία με 45,8% άνεργους, δηλαδή 917.900 άνεργοι σε 2.002.300 οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Μαρτίου 24, 2018

Ξεσηκώνει όλους τους άνδρες με το…

Κορμί λάστιχο, απίστευτη αντοχή και δεξιοτεχνία καθώς η…
Μαρτίου 24, 2018

Πως θα κάνεις σεξ στο αεροπλάνο

Πως θα κάνεις σεξ μέσα στο αεροπλάνο; Πως…
Μαρτίου 24, 2018

Μάχη για ένα κόκαλο

Γίνεται πραγματική μάχη για ένα κόκαλο, ποιος θα…
Μαρτίου 15, 2018

Πάφος: Έπεσε φέρετρο με νεκρό στη…

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην…
Φεβρουαρίου 21, 2016

Το δράμα των προσφύγων συγκίνησε τους…

in CINEMA

Την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ κινηματογράφου…
Ιουλίου 28, 2014

Θερμικές selfie: Υφίστανται;

in GADGETS

Το σύστημα είναι εδώ και χρόνια γνωστό και…
Μαρτίου 28, 2015

To YouTube σε 4Κ και 60…

Το διάσημο σάιτ υποστηρίζει πλέον Ultra High Definition…
Μαΐου 10, 2015

Κινέζος εργοδότης έκανε δώρο διακοπές αξίας…

Μία χειρονομία απαράμιλλης γενναιοδωρίας πραγματοποίησε Κινέζος δισεκατομμυριούχος.Ο Λι…
Μαρτίου 17, 2016

Επική φάρσα: Μα τι μωράκι είσαι…

Περπατάς στον δρόμο και βλέπεις έναν άγνωστο να…
next
prev